Translate

fredag 26 september 2014

Lingonkaka


Jag har skurit upp en bit av min lingonkaka som jag vill bjuda Dig på som tack för att Du tittar in i min blogg. Du ska veta att Du är så välkommen och jag vill att Du återkommer om Du har tid och lust.

Delar med mig av receptet så Du kan baka en egen om Du tyckte den var god;

1 dl mjölk
1/2 liter färska lingon + 3/4 dl socker
2 msk smör
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda det med mjölken och de mosade bären.

Vispa äggen i en skål för sig och rör ner dem i blandningen.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.

Häll blandningen i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i 200 grader varm ugn, placerad på galler på ugnsbotten, i ungefär 30 minuter.



3 kommentarer:

  1. This cake looks delicious!
    Thank you for the recipe! :o)

    SvaraRadera
  2. Tack för smakprovet! Det verkar vara en väldigt god kaka!

    SvaraRadera