Translate

lördag 30 april 2016

Taxi


Om Ni som jag, ska gå på lokal i kväll på Valborgsmässoafton eller en privat fest hoppas jag att Ni beställer taxi eller får skjuts hem, om Ni smakar alkohol.
Denna fantastiska bild heter "Women waiting for taxi at Amsterdam Avenue", och är tagen av Richard Ryan i New York 2004.

fredag 29 april 2016

Min strandbag - Majas vårutmaning


Jag har i vinter funderat på att sy en rymlig strandbag. När Maja med bloggen "Majas Paradis" sände mig en tygbit sponsrad av "Titti på Ranten" till en vårutmaning, då "såg jag min strandbag" framför mig!
Jag har även använt tre egna tyger så som "reglerna i utmaningen" tillät. Och min strandbag är exakt likadan på båda sidorna.
Det var roligt att få vara med i vårutmaningen 2016, tycker jag.

torsdag 28 april 2016

Titti på Rantens & Majas Paradis utmaningstyg


I början av mars månad frågade Maja som har bloggen "Majas Paradis" om det fanns några lappsömmerskor som var sugna på en vårutmaning.
"Titti på Ranten" hade sponsrat henne med en bit av ett nyinkommet "Art Gallerytyg". Jag var en av dem som antog utmaningen och fick så denna färgglada tygremsa i ett brev på posten.

onsdag 27 april 2016

Lördag i Dalsland


I lördags var vi alla i Västlapparna inbjudna av Gunilla Gustafsson och Stina Johansson till Dalsland för en "heldag".

Vi träffades vid Högsäters kyrka där vi fick se bårtäcket som Stina sytt i lappteknik åt Högsäters pastorat. ( Ett bårtäcke är en vävnad eller ett stycke broderat tyg som läggs över kistan under begravningsgudstjänsten.) Ett makalöst arbete!

Efter elvakaffet i kyrkan åkte vi till butiken "Elsas syskrin" och "shoppade loss".

Därefter for vi till Rännelanda gamla skola där vi åt lunch. Både utanför och inuti skolbyggnaden hade Gunilla och Stina hängt upp quiltar de gjort och "höll på att göra". Fantastiskt fina saker!

Gunilla hade förberett och erbjöd oss sedan under eftermiddagen att "jobba med ett hemlig handsömnadsprojekt". En kul och användbar sak för oss quiltare!

Sedan bjöds det på eftermiddagskaffe och denna lördag var "en härlig upplevelse från början till slut".

tisdag 26 april 2016

Snö i slutet av april


I skrivandets stund singlar det ner stora snöflingor utanför mitt fönster och det är frost både på backen och på bilrutorna, ser jag. Även i går fick vi snö och hagel här över vår ö. Det känns ju "lite onödigt", tycker jag. Men det lär ju vara bra för jorden med aprilsnö har jag läst någonstans.
Ser däremot fram emot att det kommer ner lite vatten från de mörka molnen. Våra växter behöver ju bli vattnade. Och träden som ännu inte öppnat sina blad och knoppar behöver också vatten.

måndag 25 april 2016

Min vårquilt


I väntan på våren har jag sytt en quilt som jag här lagt framför magasinet för att visa Er. Jag skar remsor som var 2 1/2" breda i tre olika längder; 8 1/4", 4 1/2" och 2 1/2" långa. Gjorde två olika block, tjugo av varje och den färdiga quilten mäter 172 x 110 centimeter.

Mitt inlägg länkas denna måndag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltgäldje". Där vi för 133:e gången kan ta del av Eva-Brits "Visa och berätta måndag".

söndag 24 april 2016

Ekologiskt


En del människor tycker att ekologisk mat är ett alternativ. Men jag undrar, varför ser inte alla att ekologisk mat är det mest självklara?

lördag 23 april 2016

Vägeröds dalar


En promenad i Vägeröds dalar så här års är riktigt vederkvickande, tycker jag!

fredag 22 april 2016

Stekta gröna tomater


Jag har läst den tidigare och nu har jag läst den igen, Fannie Flaggs underbara bok "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café".

torsdag 21 april 2016

Quiltdag på Östersidan


I går hade en av mina väninnor i Västlapparna en quiltdag för oss intresserade i sitt hem på Östersidan. Vi var fem damer som hade tid och lust att tillbringa onsdagen tillsammans med våra symaskiner i hennes kök.
Värdinnan hade skissat upp ett mönster hon sett på nätet på en "spirallöpare", och vi började sy vars en i olika tyger och färger. Det är spännande att se ett mönster växa fram i olika färgställningar, tycker jag.
Detta var en trivsam dag som "jag kommer att må gott av länge"!

onsdag 20 april 2016

En gungstol


Oro kan liknas vid en gungstol. Den ger Dig någonting att göra, men den tar Dig ingenstans...

tisdag 19 april 2016

Regnet gjorde gott


Det var en något tidigare vår förra året, det är uppenbart. Men nu verkar det som vi här på västkusten har en solig vecka framför oss, och med det goa regnet som kom i natt så kanske våren kan få fart.

måndag 18 april 2016

Blommig löpare


Jag "lekte lite" med några överblivna strimlor av ett blommigt tyg, och det blev till en löpare.

Mitt inlägg länkas i dag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Eva-Brit har en mycket inspirerande blogg där vi "som vanligt" i början på veckan kan se andra länkande bloggar i hennes "Visa och berätta måndag".

söndag 17 april 2016

Wasabinötter


I dag vill jag bjuda Dig på wasabinötter som tack för att Du besöker min blogg, Dollandesign. Och Du ska vara medveten om att Du är varmt välkommen hit, när helst Du har tid och lust.

lördag 16 april 2016

Ett leende


Vad solen är för blommorna
är ett leende för mänskligheten.

                            Joseph Addisson

torsdag 14 april 2016

Våren är här!


I dag ser det ut att bli ännu en underbart solig vårdag. Visst är det fantastiskt att få uppleva det otroligt fina som våren ger oss? Jag tycker det är makalöst vackert och önskar Er alla en riktigt fin dag.

onsdag 13 april 2016

Din tid


En av de finaste gåvorna Du kan ge någon är Din tid.
Därför att när Du ger någon Din tid,
ger Du bort en del av Ditt liv som Du aldrig kan få tillbaka.

onsdag 6 april 2016

Drömmar


Drömmar är till för att förverkligas!
Visst är det väl så?

tisdag 5 april 2016

Livet - ett äventyr


På morgonen när jag vaknar tänker jag;
Vilka människor möter jag i dag?
Vad kommer dessa "möten" att leda till?
För visst är livet ett "äventyr"?!
Och jag är en av dem som vandrar på äventyrets väg och känner mig förväntansfull.

måndag 4 april 2016

Blå paiper piecingduk


Fick för flera år sedan av en väninna mönsterpapperen till denna duk, som jag alltså nu sytt i paiper piecingtekniken. Det är ett "kul" sätt att sy på emellanåt, tycker jag.

Mitt inlägg länkas i dag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där vi även i dag kan glädja oss åt och inspireras av Eva-Brits "Visa och berätta måndag". 

söndag 3 april 2016

Dörren till lycka


En sak vill jag säga till Er;
Det finns ingen nyckel till "lyckans dörr". Men, å andra sidan sett är "lyckans dörr" aldrig låst.

lördag 2 april 2016

En tulpangrytlapp


Jag prövade att sy fyra små tulpanblock i paiper piecing, och gjorde en grytlapp av dem.

fredag 1 april 2016

Gör någon glad


Om Du har möjlighet att göra någon glad, så gör det! Världen behöver mer glädje, tycker jag.