Translate

lördag 28 februari 2015

Skid-VM i Falun


Skid-VM har nu pågått i sju dagar och "vi" har hitintills tagit sju medaljer, en varje dag. Att ha tävlingarna på "hemmaplan" är ju trevligt. Och för oss som inte har möjlighet att vara på plats i Falun, finns många chanser att både höra och se om tävlingarna  i radio och tv. Eller hur?

fredag 27 februari 2015

Att leva


Människan offrar hälsan för att tjäna pengar,
sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.
Hon är så angelägen om sin framtid
att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet
och inte heller i framtiden.
Hon lever som om hon aldrig ska dö
och så dör hon utan att någonsin ha levt.

                                                 Dalai Lama

torsdag 26 februari 2015

Sydag i Anefors


I går var jag och sexton andra syintresserade damer samlade för en sydag. Det är en mycket god vän till mig som arrangerade och bjöd in oss andra till en fantastisk dag i Anefors gamla kvarn.

onsdag 25 februari 2015

Charlotte Kalla


I går vann Charlotte Kalla 10 kilometer fri stil och fick en guldmedalj i skid-VM som just nu pågår i Falun. Vi gläds med henne!

tisdag 24 februari 2015

Alarmtelefon


Om man nu för tiden är i "behov av att få hjälp" av någon i en nödsituvation tar man väl i regel upp mobiltelefonen ur fickan. Men, om vi tänker oss tillbaka i tiden så var man nog innerligt tacksam om "olyckan" skedde i närhetn av en sådan här alarmtelefon, som sitter på en ladugårdsvägg några kilometer härifrån.

måndag 23 februari 2015

Trådspoleduk


Jag har sytt några hel- och halvkvadrater och placerat dem så att varje block ser ut som en trådspole. Eller, kanske en rosett, om man så tycker. Snabbt, fort och enkelt!

Detta inlägg från mig, länkas i dag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där Ni i dag kan se Eva-Brits "Visa och berätta måndag", och det brukar finnas mycket att titta på. Hoppas att jag nu har inspirerat några av Er till att sy något snabbt, fort och enkelt.

söndag 22 februari 2015

Förväxlingar


Förväxla inte min personlighet med min attityd.
Min personlighet är den jag är och min attityd beror på vem Du är.

lördag 21 februari 2015

Innomhustorkställning


Visst är det bra att det finns torkställningar som vi kan använda innomhus när vädret är mindre gynnsamt för att få tvätten torr!

fredag 20 februari 2015

torsdag 19 februari 2015

Tjuvar


Jag försöker välja bort alla tids- och energitjuvar, men det är "ett mödosamt arbete". Det är ju inte så lätt som man tror att vara "helt ärlig och fatta tuffa beslut". Men än så länge känns det som jag har lyckats ganska bra. Så jag ger mig själv en klapp på axeln.

onsdag 18 februari 2015

Fotspår


En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns fotspår i sanden av två par fötter. Det ena spåret var hans, det andra var Guds.

När den sista delen av hans liv trädde fram såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att  många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av  livet.

Detta bekymmrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest".

Herren svarade; "Mitt kära barn, jag älskar Dig och skulle aldrig lämna Dig under tider av prövningar och lidande. När Du såg bara ett par fotspår - då bar jag Dig".

                                                                                        Författaren är för mig okänd

tisdag 17 februari 2015

Fettisdagen


I dag unnar vi oss semlor till elvakaffet, och gott är det. "Kärt barn har många namn", för dessa bakverk kan ju även kallas fastlagsbullar och fettisdagsbullar.

måndag 16 februari 2015

Liten löpare i vårtyger


Jag hade mina "vårtyger" framme på skärbordet och kunde inte låta bli att sy något litet av bitar som fanns kvar efter löparen jag sydde här om sisten. Så i mitt skissblock tog detta mönster form och sedan var det bara att sy. Denna lilla löpare mäter 65 x 26 centimeter, och ligger nu på en mindre bänk i hallen.

Även i dag länkas mitt inlägg från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där hittar Ni "vägen till" fler bloggar som visar oss andra vad de syr i Eva-Brits "Visa och berätta måndag". Jag hoppas kunna inspirera Er att ta fram skissblocket och rita ner ett mönster för att sedan sy och se hur Er idé blev "i verkligheten".

söndag 15 februari 2015

Guld


Har läst en mycket gripande bok av Chris Cleave som handlar om uthållighet till bristningsgränsen, om moderskap, kärlek och vänskap. 

lördag 14 februari 2015

Alla Hjärtans dag


I dag tänker jag sätta in en slant på Sjöräddnings sällskapets insamlingskonto, plusgiro 900500-0.

fredag 13 februari 2015

Snön


Jag tycker om snön för ljusets skull. Men är mindre förtjust i kylan och skottandet!

torsdag 12 februari 2015

12 februari 1958


I dag kan man inte gå in på systembolaget för att få en "prislista i papper" med sig hem. Utan man får "gå in på datorn" för att söka svar på sina frågor.
Har dock en äldre prislista här hemma som utgavs den 12 februari 1958. Jag roade mig med att göra en prisjämförelse på Svartvinbärs brännvin.  Nu i dag är literpriset 374.29 kronor, men det säljs endast i 350 ml flaskor. Men för femtiosju år sedan kunde man köpa Svartvinbärs brännvin i enliters butelj, som man då fick betala 23.25 kronor för.

onsdag 11 februari 2015

Fylld till bredden


Ekan här är fylld till bredden med is och snö. Så frågan är, hur den som nu ska ro båten ska få plats?

tisdag 10 februari 2015

Medicinsk yoga


Vi är fem kvinnor "ur familjen" som sedan en tid tillbaka träffas varje tisdagmorgon klockan halv åtta hos byns sjukgymnast, som vid den tidpunkten erbjuder medicinsk yoga. En härlig start på dagen, tycker jag.

måndag 9 februari 2015

Vårlöpare av "snöbollar"


För att "knyta ihop" vinter och vår har jag nu sytt en löpare i "vårtyger" med hjälp av ett mönster med snöbollar på. Min färdiga löpare mäter 113 x 36 centimeter och jag fann beskrivningen i Quiltmagasinet nummer 3 från år 2012.

I dag länkas mitt inlägg från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där kan Ni se Eva-Brits "Visa och berätta måndag" och låt Er för ett ögonblick "frossa" i flera olika intressanta blogginlägg. Jag vill inspirera Er att sy något med "snöbollar". Varje snöboll består av en tygbit 14 x 14 cm, och fyra små kvadrater 5,75 x 5,75 cm, som Du "syr av hörnen med". Måtten är de som stod i beskrivningen och som jag använde mig av. Du kan naturligtvis sy i en annan storlek som passar Dig bättre. Pröva gärna.

söndag 8 februari 2015

Bomull


När man går utanför väggen och ser sig omkring ser det just nu ut som om vi odlar bomull, tycker jag.

lördag 7 februari 2015

Bekymmer


Det är märkligt;
Men, en del människor ger sina bekymmer simlektioner istället för att dränka dem.

fredag 6 februari 2015

Albert och Tea


När jag ser bilden på Albert och Tea funderar jag på varför "vi i dag" har så svårt att stå för vår ålder. Vad kommer det sig att vi så enträget strävar efter att se yngre ut än vi egentligen är?

torsdag 5 februari 2015

Årsmöte


I går kväll var jag och en "syväninna" från ön i Göteborg på Lapphexornas årsmöte. Vi träffas nu för tiden i Örgryte församlingshem och fick dagen till ära tårta till kaffet. Och avslutningsvis var det som brukligt "Visa och berätta", som är lika spännande och inspirerande varje gång. Vi var närmare sjuttiotalet medlemmar på gårdagens möte men nämnas kan att föreningens medlemsantal är nu 253 stycken. En imponerande skara, tycker jag.

onsdag 4 februari 2015

Svensk mjölk - snart ett minne blott?


Mjölkbönder är en yrkesgrupp som har 365 arbetsdagar per år för att få sitt levebröd.
Som utvecklingen är nu tvingas ungefär 130 svenska mjölkbönder att lägga ner sin verksamhet varje år. Med "den takten" innebär det att om bara 35 år, alltså år 2050, finns det inte en enda mjölkbonde kvar här i landet.
Svensk mjölk ger öppna landskap och en levande landsbyggd. Är det så här vi vill ha det? Ska vi se på när våra mjölkbönder försvinner?

tisdag 3 februari 2015

Fågelbur


På altanräcket har jag vintertid en "fågelbur" upphängd. De mindre fåglarna kan tryggt sitta inne i buren för att äta. Medan de större fåglarna sitter på altanen och äter de smulor och småbitar som trillat ner genom botten på buren.

måndag 2 februari 2015

Återanvändning i väska


Sybeskrivningen till detta hjärta i paper-piecing hittade jag i Rikstäcket nummer 60 vintern 2003. Har sytt två identiska block, ett till varje sida på min lilla väska. Och övrigt material är delar från uttjänta jeans. Handtaget som jag använt mig av är också återanvändning. Det satt på en gammal virkad handväska som min mormor gjort en gång i tiden. Denna väska "föll på min lott", och nu har jag "slaktat" den för att "återanvända vitala delar".

Detta, mitt inlägg, länkas i dag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där man i dag kan se Eva-Brits "Visa och berätta måndag" och njuta av det man ser. Jag hoppas med mitt inlägg kunna inspirera Er att återanvända "material" från "svunna tider" och "blåsa nytt liv i det". 

söndag 1 februari 2015

Mina varma tossor


Ni som tittar in på Dollandesign är alla välkomna och jag hoppas att Ni återkommer hit till min sida fler gånger.
Jag tycker att det är spännande varje gång jag ser att någon av Er tagit sig tid att skriva en kommentar till mig. Ni ska veta att jag uppskattar det.